Značka Magniflex

Značka Magniflex

Poznejte a zamilujte si značku Magniflex tak jako my. Historie matrací značky Magniflex se začala psát v Toskánsku roku 1962. Dnes se řadí mezi přední výrobce, který vyváží své matrace po celém světe.

V šedesátých letech vyrobil Giuliano Magni své první matrace, byl to začátek cesty ke splnění snu. V Pratu, světovém městě látek se sofistikované řemeslo spojilo s nejinovativnějšími nápady na odpočinek a pohodu. V devadesátých letech dobývá značka Magniflex první zahraniční trhy: Německo, Španělsko, Velkou Británii, Rusko a Japonsko, v dalších letech expanze pokračovala dál a v roce 200 vyrábí společnost 10 000 matrací denně. V roce 2009 přináší značku Magniflex na český trh bankéř František Hlaváč. Po vzoru rodinný hodnot rodiny Magniflex zakládá vlastní firmu a stává se výhradním distributorem. O tři roky později vstupuje značka Magniflex také na Slovenský trh a sedm let později také do Polska.

V roce 2022 slaví společnost Magniflex významné výročí 60 let na trhu. Během těchto let vyrostla značka ve světového lídra v oblasti zdravého spánku. Stabilní a silná společnost zaměstnává několik stovek zaměstnanců a potvrzuje své odhodlání do dalších let. Značka Magniflex je nyní dostupná v téměř 100 zemích světa.

UDRŽITELNOST

Výroba produktů pod značkou Magniflex se maximálně věnuje procesům na snížení produkce emisí CO2 na minimum. Například pomocí solárních fotovoltaických panelů nebo snížením objemu přepravy matrací viz. patentované vakuové balení. V žádném z výrobků značky Magniflex nenajdete toxické látky, protože velmi přísně dodržují směrnice OEKO TEX standart 100. Magniflex navíc patří mezi podniky, které se rozhodly přijmout projekt Cíle udržitelného rozvoje OSN s cílem vyvinout strategii pro zlepšování životního prostředí, která je transparentní a kvantifikovatelná na všech úrovních společnosti.

REVOLUČNÍ VAKUOVÉ BALENÍ

V roce 1986 vynalezla společnost celosvětový patent na vakuové balení matrací. Zachování vysoké úrovně hygieny matrace a snížení objemu o 90 % bez narušení materiálů. Transformování velkého produktu, který byl do té doby velmi obtížný přepravovat znamenalo velkou revoluci ve svém odvětví.

VÝVOJ A VÝZKUM

I přestože již dosáhla velmi významných úspěchů, společnost Magniflex stále hledá co nejdokonalejší řešení pro zlepšení svých produktů. Magniflex spolupracuje s předními evropskými laboratořemi. Důkazem jsou vlastní paměťové pěny, studené pěny a mnoho dalších.

ZÍSKANÉ CERTIFIKACE

  • OEKO-TEX STeP oceňuje firemní přístup zaměřený na používání technologií a produktů šetrných k životnímu prostředí, efektivní využívání zdrojů a rozvoj udržitelných výrobních podmínek. A OEKO-TEX standard zaručuje naprostou nepřítomnost toxických a škodlivých látek pro člověka a životní prostředí.
  • Námořní směrnice MED potvrzuje že výrobek úspěšně prošel požární odolnosti a emisí škodlivých výparů. Certifikace znamená že je produkt schválen pro použití na lodích a trajektech.
  • ACA – Americká chiropraktická asociate je jedna z nejvýznamnějších asociacích ve spojených státech. Certifikovala matraci MagniStrech, jenž má blahodárný účinek a aktivně protahuje a uvolňuje záda.
  • Společnost Udržitelná logistika dbá na životní prostředí plánováním logistiky silniční a železniční dopravy v roce 2015 vedla ke snížení emisí oxidu uhličitého o více než 45 100 kg.
  • Institut GOTS pro etickou a ekologickou certifikaci potvrzuje, že látky používané pro řadu Toscana a doplňky pro jógu jsou vyrobeny výhradně z organických materiálů a zároveň zaručuje ochranu člověka a životní prostředí.
  • Certifikát kvality 100 % vyrobeno v Itálii potvrzuje že veškerý návrh, výroba a dodávky surovin probíhaly v Itálii.
  • Testy a studie o ergonomii prováděné ve spolupráci s univerzitou ve Florencii.
  • Prohlášení o shodě CE zaručuje spotřebiteli, že je výrobek vyroben v souladu s normami spadající pod normu EU o zdravotnických prostředcích. Díky tomu je možné tyto označené produkty prodávat se sníženým DPH.
  • AJA a UKAS certifikuje že výrobní standardy a systémy řízení jsou v souladu se směrnicemi mezinárodních akreditačních orgánů.

Kompletní nabídku produktů značky Magniflex najdete na našem e-shopu ZDE. Můžete také před nákupem využít našeho odborného poradenství v našem matracovém studiu na Praze 10.

Podobné články