Přehled anatomických polštářů

Přehled anatomických polštářů

Za bolesti zad a krční páteře si bohužel často můžeme my sami. Masáže a medikamenty vám poskytnou jen jednorázovou úlevu, která bolest neodstraní. Máte toho dost a chcete pro sebe udělat víc?

Pokud se rozhodnete poskytnout vašemu tělu lepší podporu pro kvalitnější spánek - tím i ulevit zádům a krční páteři. První kroky velmi často vedou k anatomickému polštáři. Pro někoho může jí o španělskou vesnici, a proto jsme vám připravili menší přehled polštářů, které nabízíme na i-living.cz.

Neprofilovaný polštář | Profilovaný polštář | Hybridní polštář

  • Polštář bez profilace je jednoduchý, rovný, bez vyboulení. Ideální pro ty, kdo preferují klasický polštář anebo pro úplně začátečníky s anatomickými polštáři. Upozorňujeme na to, že začátky nejsou snadné, tělo si musí při spánku zvyknou na úplně jinou polohu, proto tento polštář doporučujeme vyzkoušet, před použitím profilovaného polštáře.
  • Naopak profilovaný polštář má opěrné vyboulení, které drží hlavu a krk v naprosto správné pozici.
  • Jedinečný hybridní polštář kombinuje prvky anatomického, rovného i tradičního polštáře. Polštář lze použít čtyřmi způsoby, díky skvěle vymyšlené konstrukci. Polštář můžete libovolně otáčet a vybrat si, v jaké poloze je vám opora hlavy nejvíce příjemná. Polštář vytvoří pod šíjí rovnou plochu nebo opěrnou bouli, můžete ho mít pod krkem vykrojený anebo úplně rovný.
Potahy
Ať už jde o paměťovou nebo latexovou pěnu, vždy je výrobek uchován v ochranném potahu. Námi nabízené polštáře mají vždy povlak na zip s možností vyprání. Určitě doporučujeme potah jednou za čas vyprat, dle určených hodnot na štítku, i přestože na polštář povlékáte povlečení.
Výrobci odlišují kolekce svých výrobků také jedinečností ochranného potahu. Může například obsahovat vlákna bambusu nebo výtažky z aloe vera. Přidaná hodnota potahu s jedinečnými vlastnostmi vám nabízí další možnost výběru. 

Paměťová pěna | Latexová pěna

  • Paměťová pěna byla vyvinuta už v roce 1966 společností NASA. Původně byla určena ke zlepšení bezpečnosti letadlových polštářů. V osmdesátých letech byla pěna uvolněna pro veřejnost, čehož využila hlavně lékařská zařízení. Paměťová pěna zvláště sloužila pacientům, kteří byli dlouhodobě upoutaní na lůžko. Díky svým vlastnostem pěna snižuje závažné bolesti spojené s fibromyalgií. Paměťovou pěnu můžete najít také pod názvem líná, kosmická nebo termoreaktivní. Tuto pěnu poznáte tak, že upravuje svoji tuhost podle tepla lidského těla a jeho tlaku. Když si lehnete na polštář z paměťové pěny, pomalu se pod vámi proboří. Pro paměťovou pěnu je také charakteristický lehký chemický zápach, který však v případě polštářů časem vyprchá.

  • Latex je pružný, příjemný, měkký a hypoalergenní materiál, který se již před desítkami let osvědčil ve výrobě produktů pro zdravý spánek. Latexová pěna je vhodná tam, kde nevyhovuje pěna paměťová. Do latexu se nezaboříte jen vás příjemně odpruží. Přírodní latex je pórovitý, prodyšný a nezapáchá. Latexová pěna pochází z přírodních, syntetických a směsných odrůd.

Dreampur | Viscopur

V nabídce e-shopu i-living.cz najde anatomické polštáře značek Dreampur a Viscopur. Tyto značky se specializují na výrobu produktů z paměťových a latexových pěn. V jejich nabídce můžete najít také matrace a vrchní matrace, které vám pomohou v radikální změně ke zdravému spánku

Prohlédněte si celý sortiment včetně anatomických polštářů z latexové pěny od značky DREAMPUR® - ➭ ZDE

VISCOPUR® je značka výrobků do ložnice z paměťové pěny, od polštářů až po matrace - prohlédněte si celou nabídku ➭ ZDE

Podobné články