Nákup matrace přes internet

Nákup matrace přes internet

Před 10 lety by asi nikoho nenapadlo koupit si povlečení, přikrývku nebo dokonce matraci přes internet. Je to vůbec možné? Všichni prodejci i časopisy o bydlení kladou nám, zákazníkům na srdce, že přece spánkem strávíme třetinu života a je tedy důležité vybrat správně. A správně se dá přece vybrat pouze v kamenné prodejně - osaháním, oleháním, osobním doporučením prodavače. Takto  si sice jsme jistí, že dostaneme to, co vidíme, neznamená to ale vždy správný výběr. Povlečení, které tak krásně vypadalo v prodejně, se srazilo, polštář ztratil po půl roce použití objem, a matrace, na kterou nám prodavač dovolil se sotva posadit, nám prostě na denní spaní nevyhovuje. Osobní doporučení prodavače častokrát nereflektuje naše potřeby, ale záměrně nás navádí na zbytečně předražené zboží nebo na ležáky, kterých se prodejna potřebuje zbavit. Jak vidíme, ani osobní zkušenost není všemocná. Navíc jsme to my, kdo si musí zařídit odvoz a dopravu. Že to nic není? Taková matrace pro dvoulůžko ve velikosti 180 x 200 cm a váze 50 kilo již nákup značně zkomplikuje! 

Zůstaňme nyní u matrací: Pomůžeme si tedy nákupem přes internet? Nákup na internetu je odosobněný, nejsme do ničeho tlačeni prodejním personálem, nejsme limitování otevíracími hodinami, a tedy můžeme studovat, vybírat, porovnávat. Vyplatí se pročítat diskuze, číst recenze a samozřejmostí je nakupovat u seriózních prodejců. Tímto předejdeme nemilým situacím, kdy za zboží zaplatíme a pak nám zbydou jen oči pro pláč.

Na internetu matrace pořídíte zpravidla levněji. Tím, že si s nákupem poradíte sami a nemusí se Vám věnovat prodejní personál, mohou prodejci cenovou úsporu investovat do cen. Pak už jen vybíráme podle parametrů, jaké jsou náš rozpočet, účel použití, tvrdost a jiné. Nemusíme se bát, že se spleteme, vždyť nakupujeme bez rizika! Ze zákona máme právo zboží do 14 dnů vrátit. Pokud doma matrace vybalíte a zjistíte, že to není ono, každý správný prodejce Vám je vymění.

Když vybereme, stačí jen zaplatit a pak jen čekat, až nám matrace přijde až domů. Nesháníme velké auto, nemusíme vozit matraci na střeše auta, šetříme si čas a ve finále i další peníze. 

 

Jaké jsou tedy naše rady pro nákup matrací přes internet?

  • Dejte na značky. My spolupracujeme pouze s prověřenými výrobci, čímž eliminuje riziko nekvality. 
  • Česká výroba je symbolem tradice, vysoké kvality a rozumné ceny. Na trhu dnes koupíte i slušně vypadající matrace z "levnějších" zemí, ale zvažte, jestli pár ušetřených stokorun stojí za hrozícími problémy s případnou nekvalitou, v krajním případě za zdravotní problémy. Všechny naše nabízené matrace (včetně vybraných přistýlek) jsou vyráběné v ČR.
  • Utřiďte si své preference a způsob použití výrobku. Budete chtít matraci polohovat? Máte radši pružinovou nebo pěnovou matraci? Tvrdou, měkkou nebo středně tvrdou? Kolik do ní chcete investovat?-dobří prodejci  již dnes umí popsat a graficky i vyobrazit parametry matrace tak důkladně, že riziko toho, že si vyberete špatně, je minimální. Tomu nasvědčuje i velmi nízké procento vrácení z důvodu špatného výběru. 
  • Když při výběru tápete, zeptejte se. Každý dobrý prodejce provozuje diskuze k výrobkům, virtuální poradnu nebo informační linku.
  • Ptejte se na servis a způsob reklamace. Ti nejlepší prodejci zajistí odstranění vady přímo u zákazníka doma. Takoví prodejci vědí, jak je každá reklamace pro zákazníka nepříjemná, a chtějí nepříjemnosti minimalizovat.
  • Volte způsob dopravy, který vám nejvíc vyhovuje. Kurýr či osobní odběr, dle vaší preference. U nás je doprava matrací vždy zdarma. 
  • Nebudeme si nic nalhávat, můžeme špatně vybrat i při dodržení všech pravidel. I tak je nakupování na internetu nejpohodlnější a nejlevnější cesta k nové matraci. 

Přejeme šťastnou ruku při výběru !

Podobné články