Jaké lůžkoviny pro teplejší období?

Jaké lůžkoviny pro teplejší období?

Noci se pomalu oteplují a to opět po roce přináší otázku, jaké materiály v ložnici zvolit, abychom se příliš nepřehřívali a dobře si odpočinuli.

Přikrývky a soupravy 4 roční období

Přemýšlíte nad obměnou přikrývek, ale nevíte, jakou tloušťku zvolit? Zvolte jednu univerzální! V létě lehounká, na jaře a podzim teplejší, v zimě ultra teplá, dvojitá. To je princip spínacích přikrývek, známých jako přikrývky 4 roční období. Šetří Vaše místo a pokud ji nevyužíváte sepnutou, poslouží i pro návštěvy. U mikrovláknové soupravy s výtažky z Aloe vera určitě nešlápnete vedle.

Ložní souprava Aloe Vera 4 roční období

V noci se hodně potím, co teď?

Pokud Vám v noci bývá horko – ať už vlivem venkovní teploty, nebo třeba klimakterických změn, poohlédněte se po přírodních materiálech a volte přikrývky s odlehčenou náplní. Skvělé chladivé schopnosti nabízí například přikrývka Bamboo s výtažky bambusu, který chladí a elektivně pohlcuje pot. Špičkově chladivého pocitu dosáhnete v lůžkovinách z pravého hedvábí.

Jaké vybrat povlečení?

Začněme tím, jaké materiály v žádném případě nevybírat. Vyhněte se umělým tkaninám, nejčastěji polyesteru. Polyester nesaje pot a nedýchá. Volte pokud možno hladce tkanou bavlnu o nižší gramáži – kromě příjemného pocitu i ušetříte. Vybíráme pro Vás povlečení Today. Dražší variantou je bavlněný satén, který je hustě utkán, ale díky vyhlazené povrchové úpravě příjemně chladí. 

Today povlečení kolekce Sunshine

Boom zažívají přírodní neupravené materiály, například neskutečně hebounké povlečení s efektem seprané bavlny v mačkaném vzhledu. Takové povlečení navíc nemusíte žehlit, zmačkaný efekt je moderní a ještě ušetříte čas! Pokud žehlení je Vaše hlavní kritérium výběru, volte staré dobré krepové povlečení, ale pouze ze 100% bavlny. Soupravy německé značky Bierbaum v květinových motivech Vás zaručeně nezklamou a navíc rozsvítí Vaši ložnici krásnými jarními vzory.

Podobné články