Hygiena Vaší ložnice nejen v období virových epidemií

Hygiena Vaší ložnice nejen v období virových epidemií

Ze dne na den nás aktuální události uvěznily v našich domovech a přiměly nás k zamyšlení, v jakém vlastně žijeme prostředí. Ruce si poctivě umýváme, podlahy vytíráme dezinfekcí, WC držíme takřka sterilní, ale myslíme na všechny místnosti domu či bytu? Hygiena naší ložnice či dětského pokoje je také velmi důležitá, a to bez ohledu na probíhající epidemie.

Životnost matrací

Schválně - kdy jste naposledy pořizovali matrace? Už se ani nepamatujete? Pak vězte, že jejich hygienická životnost je maximálně 8 let. Matrace zachycují vše, co z našeho těla odchází během spánku – pot, mikroskopické částečky kůže, vlasy. Díky tomu dochází k opotřebování textilních součástí a pěny, která se stává podhoubím pro roztoče a bakterie. Alergici by měli matrace měnit nejpozději každých 5 let. Skvělé vlastnosti pro bolavá záda i pro alergiky nabízí matrace TROPICO KOLOS BIO ECOLOGY od českého výrobce Hilding Anders.

Hybridní matrace Tropico KOLOS BIO ECOLOGY Hybridní matrace Tropico KOLOS BIO ECOLOGY

Na co si dát pozor při výběru matrace?

Ptejte se vždy na výrobce, zemi původu a vyvarujte se tzv. výhodných nákupů. Můžete narazit na zboží z Dálného východu, která vás kromě krátké životnosti může překvapit i nepříjemným zápachem, který budete horko těžko z ložnice vyhánět. České matrace jsou kvalitní, zdravotně nezávadné a výroba matrací v Čechách drží dlouhou tradici. Například matrace Tropico Super fox nabízí jeden z nejlepších poměrů výkon / cena na českém trhu.

Ortopedická matrace Tropico SUPER FOX

Jak můžete prodloužit životnost matrace?

Volte pouze takové, které mají snímatelný potah. Ten můžete opakovaně prát a tím průběžně s nežádoucí faunou bojovat. Preferujte potahy, které rozepnete po celém obvodu matrace. Ušetříte si spoustu nervů při jeho opětovném navlékání. Italské matrace Magniflex se tak pyšní zárukou až 12 let.

Sázka na přírodu

Přírodní materiály mají v sortimentu matrací dlouhou tradici. Například latex je známý vedle skvělých ortopedických vlastností také svou antibakteriální funkcí. Vyznačuje se také svou pružností, proto bývá doporučován k uložení na polohovací rošty.

Matrace pro seniory

Hygiena lůžka je základ. Nesmíme však zapomenout na pohodlí, jedno bez druhého nikdy nemůže fungovat. Jak vybrat matraci pro starší občany, kde už často zlobí klouby a jiné neduhy? Kromě již zmíněných hygienických zásad výběru myslíme i na dostatečnou výšku matrace kvůli snazšímu vstávání. Šetříme tak kolena a záda. Na místě je zvážit i vyztužený bok, který poskytne pevnější oporu při zvedání.

Ortopedická matrace Tropico Guard Medical Concept

Rádi byste se dozvěděli o výběru matrací víc? Shlédněte nášeho video-průvodce ZDE.

Podobné články