Ovečková kolekce

Ovečková kolekce

Slyšeli jste již o výhodách spaní v lůžkovinách z vlny? Není to přežitek, ani nová móda. Vlna si stabilně drží své místo na trhu pro své skvělé termoregulační vlastnosti. Nechte nás představit naše kolekce z merino vlny v lůžkovinách. 🐑

Jaké přednosti má ovčí vlna merino?

Lůžkoviny mají vysokou schopnost termoregulace v letním i zimním období a dokonale se přizpůsobí tělesné teplotě. Suché teplo blahodárně působí na pokožku, proto jsou tyto lůžkoviny vhodné především pro ty, kteří trpí záněty, bolestí svalů a kloubů nebo pro revmatiky. Zároveň díky nízké prašnosti a schopnosti odpuzovat roztoče a bakterie je vhodné merino také pro alergiky a děti.

MERINO

Naše stálice řada Merino je v naší nabídce již přes osm let. Lůžkoviny z ovčí vlny milují všechny babičky, dědečkové a věční zimomřivci. Jedinečná "hrubá" textura včesu je podobná zastřižené srsti ovečky.Snímatelný povlak u polštáře je vyroben ze 100% ovčí vlny. Uvnitř povlaku najdete bavlněný vak s výplní z polyesterových kuliček. Přikrývku Merino nabízíme v pouze v základním jednolůžkovém rozměru a je vyrobena ze 100% ovčí vlny včesu, který je z obou stran. Lůžkoviny z ovčí vlny není třeba povlékat, navíc se velmi jednoduše udržují. Dopřejte si spokojený spánek v přírodním materiálu, které lidstvo užívá od nepaměti. Kromě polštářů, přikrývek a výhodných setů najdete na našem e-shopu také velmi oblíbený ledvinový pás a podložku na matraci s gumičkami pro snadné uchycení.

WOOL & BATIST

Díky úspěšné řadě Merino jsme se rozhodli zařadit do nabídky horkou novinku roku 2024. Představujeme vám kolekci Wool & Batist. Rouno z ovčí vlny je obalené v luxusním bavlněném batistu, jenž vám zajistí blahodárné suché teplo.Přikrývky nabízíme ve dvojí gramáži pro celoroční použití nebo ultra hřejivé na zimu. Navíc v prodloužených i francouzských rozměrech. Povrch přikrývky je vyroben z pevného batistu ze 100 % bavlny a náplň ve formě rouna ze 100 % vlny. Rovnoměrné rozložení rouna je zajištěno prošitím. Povrch polštáře ze 100% bavlny je podšitý vlnou, uvnitř je vyjímatelný bavlněný vak se zipem a výplň tvoří polyesterové kuličky. .

Jsou vlněné lůžkoviny náročné na údržbu? 

Vlna má díky obsahu lanolinu neboli přírodního tuku samočisticí schopnost. Není tedy nutné ani žádoucí opakované praní. Lůžkoviny je vhodné větrat a protřepat. Silnější znečištění řešte raději specializovanou čistírnou, případně vyperte opatrně v šetrném pracím prostředku s příměsí lanolinu.

Batist je tkanina z jemné bavlněné nebo viskózové příze v plátnové vazbě. Je lehká a velmi příjemná na dotek, nejčastěji se využívá na šatovky, lůžkoviny nebo jako podklad na výšivky.

Česká výroba využívá ovčí evropského původu. Dopřejte si spokojený spánek v přírodním materiálu, které lidstvo užívá od nepaměti.

Podobné články