Barva roku 2023

Barva roku 2023

PANTONE 18-1750 Viva Magenta

Netradiční odstín na netradiční dobu. Barva roku vibruje entuziasmem a vitalitou. Odstín silně zakořeněný v přírodě pochází z rodiny barvy červené a vyjadřuje nový impuls síly. Viva Magenta je odvážná a neohrožená, živá barva, jejíž hojnost oslavuje radost a optimismus. Nová barva, která si píše svůj nový příběh.

Letošní barva je mocná. Tento odstín pulzující červené si libuje v čisté radosti a povzbuzuje k experimentování a sebevyjádření, bez omezení. Úchvatný odstín bez hranic uvítá každého, kdo má stejnou vervu do života a rebelského ducha. Jemný karmínově červený tón představuje rovnováhu mezi teplem a chladem. Hybridní barva překračuje fyzické i virtuální hranice multidimenzionálního světa. Barva vyzařuje dynamiku červeného tónu schopného řídit design a vytvářet pozitivní budoucnost.Asertivní, ale ne agresivní. Do našich domovů více začleňujeme živé věci, jako jsou rostliny, květiny, živé stěny a hledáme venkovní prostory pro regeneraci. Po pozastavení veškerých těchto aktivit během pandemie nacházíme nově nalezené potěšení z cestování, sportu a venkovní rekreace. Ale dáváme větší pozor na ochranu svých těl a snažíme se více věnovat zdravému životnímu stylu.

Barva roku 2023 spojuje bohatost, teplo a sílu přírodních látek s bohatými, otevřenými horizonty digitálního světa. Výsledkem je odstín červené, jenž rozšiřuje naše obzory autenticity. Metaverse nám vytváří nové příležitosti, jak se vyjádřit, a čistá síla Viva Magenta nás inspiruje, abychom tak činili s důvěrou a statečností.Organický původ Viva Magenta pochází z karmazínu, též košenily. Jde o přírodní červené barvivo vyráběné z vysušených těl hmyzu červce nopálového. Červené odstíny jsou mocné barvy, jenž oslavují život, přesně jako tato jasná karmínově červená Viva Magenta. Barva roku 2023 nás inspiruje, abychom se ukázali s důvěrou a lidskostí. Digitální prostor zrychlil globalizaci a v důsledku toho jsme spolu propojeni více než kdykoli předtím. Barva hovoří o naší touze přijmout nové výzvy.

To, co odlišuje letošní barvu od loňské Very Peri, která také spojovala techniku s přírodou, je schopnost Viva Magenty odpovědět na naši společnou potřebu síly. Nová barva nám nabízí jistotu a motivaci, kterou potřebujeme k překonání dlouhodobých rušivých událostí. Viva Magenta nás zahalí do síly a milosti a pošle nás do světa s vervou, po které jsme toužili.

Jak použít Viva Magentu v interiéru?

Odvážní z vás můžou využít plnou sílu barvy roku do sametové pohovky nebo lakované stěny. Ti, kteří touží po neutrálnějším domově, mohou zkusit elegantní stínidlo z muránského skla nebo nápadné květinové aranžmá z ikebany.

Vítejte v #MAGENTAVERSE

Pantone je synonymum pro barvu. Každý rok vybírají barvu, která se stane hitem a modlou pro všechny návrháře a designéry. WEB PANTONE

Podobné články