Předpověď trendů na rok 2023

Předpověď trendů na rok 2023

Heimtextil je mezinárodní veletrh bytového textilu, který se každoročně koná ve Frankfurtu nad Mohanem. Středobod inovativních produktů v textilním a interiérovém designu.

Tento rok po třech letech bylo možné opět navštívili Heimtextil v obnovené formě po covidových letech. Covidová pandemie ovlivnila nás a vše kolem, není se tedy čemu divit, když se tato doba stala také inspirací pro trendy na rok 2023.Divoké, odvážné a výrazné designy plné rostlin a zvířat jsou už minulostí. Tento rok převažovaly tlumené, lehce kombinovatelné barvy a přírodní materiály. Také nestárnoucí retro vzory, které mají evokovat staré dobré časy.

Obhlédli jsme si pár nových značek, ale hlavní pro nás byly novinky od našich osvědčených výrobců. Značka Vandyck pokračuje ve své nadčasové klasice, zaměřené primárně na bytový textil do koupelny a ložnice. Tlumené přírodní barvy sem tam doplní pěkný květinový vzor.Značka Today si pro nás připravila speciálně novou kolekci na léto a uznejte sami, je na co se těšit. Podsedáky na palety budou v novém roce v tlumenějších barvách modré a zelené s jemným vzorem květin. Ale nejvíce nás zaujala nová letní řada s retro pruhy. Nepřipomíná Vám staré filmy jako Četník ze Siant Tropez nebo Vaše mládí?Hitem mezi licenčním povlečením je určitě anime (Demon Slayer, My Hero Academia, Dragonball), ale nechyběl také staronový Harry Potter, Pán prstenů, Nasa nebo třeba noví Trollové.

Podobné články