Kontinentální postele?

Kontinentální postele?

Continental bed | Kontinentální lůžka | Box-spring | Box-bed | Americké spaní

Kontinentální postele jsou v současné době jedním z nejoblíbenějších typů postelí. Pokud ale nemáte úplně jasno v tom, co kontinentální postel vlastně znamená a v čem je tak jiná než ostatní postele, připravili jsme pro vás malé shrnutí.

První upozornění zní: nenechte se odradit cenou! S výběrem kontinentální postele zakoupíte kompletní vybavení, nemusíte řešit rám, rošty, matraci, chránič a další drobnosti, které k sobě a do sebe musí přesně sedět. Neznamená to, že nemáte na výběr, jen budete řešit trochu jiné vlastnosti. Jednou z velkých výhod kontinentálního lůžka je jeho výška. Což je ideální, pokud nechcete trpět bolestmi zad nebo kloubů. Přece jenom se vám bude lépe vstávat, když se nebudete muset podpírat a ničit si kolena.

Charakteristickou vlastností kontinentálního lůžka je, že nepoužívá rám a roštovou základnu jako u klasických typů postelí.

Postel se tradičně skládá ze tří vrstev:
- Nosný rám s pružinou tvoří spodní část postele.
- Uprostřed se nachází pružinová matrace.
- Celému kompletu dodává nezaměnitelný pocit komfortu horní topper.

Při výběru prozkoumejte kvalitu všech těchto tří vrstev, protože přesně tam se kontinentální lůžka liší v ceně.

- Nosný rám udržuje stabilitu celé postele. Většinou je tvořen dřevěným rámem a pružinami.
- Největší pozornost věnujte střední části postele - pružinovým matracím. Vybírejte je se stejnou pečlivostí jako kterékoliv jiné.
- Horní matrace - topper se rozkládá po celé posteli. Vrchní matrace neposkytuje tělu žádnou oporu, jen dokončuje celkový komfort kontinentální postele. Na výběr můžete mít z několika druhů, např. s paměťovou pěnou či s latexem. Paměťová pěna se přizpůsobuje tělu na základě jeho teploty. Tato matrace je velmi pohodlná, ale pokud vaše tělo produkuje nadměrné teplo, nemusí to pro vás být absolutní komfort. Latexová pěna se rovněž přizpůsobí vašemu tělu. Jde o přírodní materiál s lepším, tepelně vodivý účinkem - neproboříte se tolik jako do paměťové pěny.

Pokud máte v tomto základu jasno, přichází na řadu ta zábavná část. Vyberte si materiál a barvu potahu, zkombinujte to s luxusním čelem, které je velmi charakteristické pro kontinentální postele. Nezapomínejte ani na nohy postele, protože i ty si zaslouží vaší pozornost. Přestože je postel kompletní, je jen na vás, jak si ji přizpůsobíte dle vaší osobní preference. 

Zeptejte se sami sebe, jak svou postel používáte - sledujete v ní televizi nebo potřebujete mít nohy nahoře? Je možné, že by vám lépe vyhovoval nastavitelný model s polohovacími rošty.

Velikost postele je nezbytná pro pohodlí spánku. Je velmi individuální, kolik místa ke spánku potřebujeme. Někomu stačí úzká postel, zatímco jiní potřebují více prostoru k otočení, vrtění a válení.

Pružinový box založený na velmi speciálním designu s vícenásobným pružinovým systémem, optimální opěrné funkce a pohodlná výška - to je kontinentální postel. Při výběru lůžka je třeba vzít v úvahu různé aspekty jako je model postele, tvrdost pružin, polstrování, dekor.

Právě protože jsou tyto postele tak objemné, nabízí zpravidla výrobce vysokou záruku. Kontinentální postel vám bude sloužit dlouho a proto doporučujeme z hygienického hlediska po čase vyměnit vrchní matraci.

Dozvěděli jste se vše potřebné? Pro další informace kontaktuje naší zákaznickou linku nebo nás rovnou navštivte.

Podobné články