5.DÍL - Zvolit matraci vcelku, nebo dvě samostatné?

Matraci vcelku můžete zvolit, pokud se shodnete na výběru stejného typu pro oba. Odměnou vám bude celistvé pohodlné letiště bez rušivé mezery. Matraci vcelku však nemůžete použít pro polohovací rošt, protože každý takový rošt pracuje samostatně. Manipulace s matrací vcelku může být velmi obtížná, zvlášť když jsou extra silné. Taková matrace může vážit až 80 kilo v závislosti na jejím typu. Může se Vám dokonce stát, že neprojdete úzkým schodištěm, například do podkroví. Myslete na to, že celistvá matrace vyžaduje celistvá prostěradla, a její povlékání může být náročnější.

Pokud zvolíte dvě matrace, máte mnohem více možností. Můžete je osadit na polohovací rošty, a dokonce si můžete vybrat odlišné typy, například odlišné tuhosti. Limitující je pouze výška, která by měla být pro obě matrace stejná. Na takové kombinace jsme v I-LIVING zvyklí a rádi Vám je nabídneme. Taktéž manipulace s dvěma menšími matracemi je jednodušší. Dokonce se většina z nich vejde do osobního auta typu delší sedan nebo kombi. Nežádoucí mezeru mezi matracemi pak můžeme eliminovat použitím překryvného chrániče nebo topperu.

Skvělým kompromisem jsou matrace s tzv. duálním komfortem od značky Magniflex. Dostanete spojenou matraci, ale uvnitř ní si může každý z partnerů navolit pohodlí, jaké mu je příjemné. Můžete si je otočit na pevnější, nebo měkčí stranu. To vše je překryto pohodlným celistvým potahem s vrstvou paměťové pěny všitou do potahu. Takto necítíte mezeru mezi matracemi, a přitom si každý může zvolit své individuální pohodlí.

Podobné články