4.DÍL - Jaká matrace je ta nejlepší?

O velikosti matrace máme jasno. Jakou si ale vybrat?

Měkkou, tvrdou, pružinovou, paměťovou, nebo latexovou? Která je pro Vás ta nejlepší, a jak se v dnešní nabídce vyznat? Každý člověk má své preference a neexistuje tedy univerzální řešení pro všechny. Měkkou matraci budou zpravidla volit drobné ženy, tužší poležení zase pánové s váhou 100 kg a více. Ale nemusí to být vždy.

Obecné pravidlo zní, že matrace nesmí tlačit. Zejména do kyčlí při ležení na boku. Nebo naopak se do ní nesmíte propadat. Páteř musí být co nejvíce v rovině, resp. v jejím přirozeném zakřivení.

Vyčleňte si na zkoušení matrace čas a vybírejte ve studiích, kde najdete nejen široký výběr, ale i profesionální poradenství. V I-LIVING spolupracujeme s českým výrobcem Hilding Anders, výrobcem matrací Tropico, Curem, Spirit, Geltech a Slumberland. České matrace symbolizují velmi dobrou kvalitu za přijatelnou cenu. Novinkou jsou pro nás italské matrace Magniflex, které představují opravdovou špičku v technologii a pohodlí.

Nákup matrace představuje nemalou investici. Na trhu samozřejmě koupíte levné matrace dovozu za 1 až 3 tisíce korun. Může to být skvělá volba na chaty, pro návštěvy, pro studenty nebo pro krátkodobé bydlení. My v I-LIVING se však soustředíme na kvalitní a komfortní produkty, se zárukou 5 a více let. Takové matrace u nás pořídíte za ceny od 10 000 Kč za dvoulůžko. Vyšší cena však nemusí znamenat vyšší pohodlí právě pro Vás. Vypovídá o ceně materiálů, které byly použity pro výrobu matrace. Matrace s nejvyšší zdravotnickou certifikací a sníženou sazbou DPH začínají pak na 20 000 Kč za dvoulůžko. Takové matrace zpravidla bývají vhodné i pro dlouhodobě ležící. Zabraňují totiž tvorbě proleženin.

Podobné články