Salone del Mobile 24

Salone del Mobile 24

Nechte se inspirovat vyhlášeným veletrhem nábytku Salone de Mobile v Miláně. Tato přední mezinárodní událost pro designový průmysl se konala v dubnu na milánském výstavišti Rho Fiera a my jsme byli u toho.

Po návštěvě výstavišť v Německu a Francii nás na první pohled opět zaujali barvy. Zdá se, že po náročném covidu a celkové nestabilitě trhu v posledních letech se firmy vrací ke klasickým béžovým odstínům, které u zákazníků vždy bodují. Zvláště u nejoblíbenějšího kousku každého domova – sedačky. Nekonečné variace modelů v klasických barvách a příjemných materiálů.

Další barvou, která nás provázela veletrhem byla variace oranžové, jenž se odkazuje na barvu roku 2024 peach fuzz. Ani letos nechyběli barvy přírody - zelená je v bytech žádanější stále více. Barev se naopak nebáli v odvětví sanitární keramiky. Nebojte se zariskovat v koupelně korálovým záchůdkem.

Velký odraz momentální situace na trhu s nemovitostmi byl také znát – výrobci se zaměřily na stylový modulární nábytek vhodný do menších bytů. Je libo ze sedačky udělat stoleček nebo zvednout postel bez námahy?

Co se týče stylů, kromě klasické moderny vystupovalo retro. Minulost nás bude vždycky ovlivňovat i inspirovat. A letos to nebylo jinak. Retro v tmavším provedení mořeného ořechu, jasanu, dubu ve stylu 60.let. Dřevěné obkladové panely a obývací stěny.

Výrazné designy, které zaujaly a rozhodně upoutají pozornost úplně každého. Kuchyň značky Smeg spolu s Dolce Gabbana. (foto v galerii) A také oceněné produkty, které nejsou úplně pro každého, ale pokud se chcete pokochat kterým směrem se ubíráme, tady máte inspiraci. Zaha Hadid, Piinfarina, Tiao Shi – Up to the wind modré křeslo, TM Leader Contract - zelená křesla, Koinor - Sofas for friends.

Česká značka Ton představila na veletrhu úplně nový produkt – klasická židle č. 14 (foto v galerii) od Jiřího Krejčiříka s vizí švédských designérů Claesson Koivisto Rune. Osobně musíme říct, že na stánku značky Ton bylo velmi rušno, tak doufáme že slavili úspěchy. Z české UPURUM ještě do Milána putoval projekt WAKE.

GALERIE

Podobné články