Matrace s kokosem

Matrace s kokosem

Tak tahle vás unese! 

Když se řekne kokos, určitě se vám vybaví chutné nápoje nebo jídlo, ale určitě ne matrace. Kokosové matrace jsou nejběžnější v Asii, hlavně díky snadné dostupnosti materiálu. V naší nabídce naleznete matrace s kokosovou vrstvou - nejde tedy o matrace kompletně vyrobené jen z kokosového vlákna.

Vrstva, která je uvnitř matrace vzniká spojením kokosového vlákna a přírodního latexu. Pokud se podíváte na průřez matrace, poznáte kokosovou vrstvu podle své charakteristické hnědé barvy, stejné jako skořápka kokosu.

Pokud jde o kokosové matrace měli by zbystřit hlavně ti, kteří si potrpí na tvrdé poležení. Tyto matrace jsou tedy vhodné pro pořádně udělané chlapi a pro lidi vyšší váhové skupiny. Drobnější postavy by na vrstvě z kokosu mohly být časem velmi otlačeni, protože by jim vrstva neposkytla správné uložení obratlů a kyčlí.

Protože jde celkem o netradiční matrace, určitě vám doporučujeme je před zakoupením vyzkoušet a "olehat". Matrace s kokosovou vrstvou nejsou pro každého, ale mohou být řešením pro ty, kteří hledají něco jiného.

Tuhá vrstva s kokosem velmi dobře funguje na bolavá bedra nebo pro spaní na zádech a narovnávání. Nevýhodou kokosové vrstvy je její neprodyšnost. Matrace s kokosem doporučujeme ukládat ideálně na lamelový nebo laťkový rošt. Díky tuhosti kokosové desky je u něj velmi omezená možnost polohování.

V naší nabídce naleznete matrace s kokosovou vrstvou v oboustranném použití - tj. jednoduše bude jen na vás, z jaké strany matraci použijete. Celou naší nabídku matrací s kokosovou vrstvou si můžete prohlédnout ➤ ZDE.

Podobné články